Familiemediation

Wat te doen bij een familieconflict of relatiebreuk?

Een familieconflict of relatiebreuk heeft vaak een enorme impact, zowel op de betrokken partijen als op de rest van de familie. Veel mensen voelen zich op een gegeven moment genoodzaakt professionele hulp in te schakelen. Wanneer partijen ieder voor een eigen advocaat kiezen, wordt de beslissing vaak uit handen gegeven aan een rechter. Dit is een kostbare en energieverslindende route die eigenlijk niemand wil volgen. De onderlinge verstandhouding is vaak blijvend beschadigd en daardoor zijn er alleen maar verliezers. Als jullie er als familie of ex-partners graag samen uit willen komen, zonder de controle uit handen te geven aan een derde, dan is de keuze voor een gezamenlijke familiemediator de beste optie. Mediation is immers gericht op samenwerking en een win-win uitkomst voor alle betrokkenen.

Waarom familiemediation?

Een deskundige mediator beschikt over speciale vaardigheden en gesprekstechnieken, waardoor al tijdens het eerste gesprek ieders belangen en behoeften duidelijk worden. Na aandacht te hebben besteed aan de aanwezige emoties van alle betrokkenen, kan de focus al snel op de gezamenlijke afspraken gericht worden. Uiteraard is een en ander afhankelijk van de commitment van iedereen. Uitgangspunten bij mediation zijn vertrouwelijkheid en vrijwilligheid, maar geen vrijblijvendheid. Van alle betrokkenen wordt een bepaalde inspanningsverplichting verwacht om tot het beste resultaat te kunnen komen in een kort tijdsbestek. Deze doeltreffende aanpak werkt kostenbesparend en voorkomt onnodige beschadiging van de familiebanden of relatie van de ex-partners.

Wat zijn de voordelen?

- snelle oplossing, waardoor kostenbesparend
- deskundige professional die het proces begeleidt
- vrijwillig en vertrouwelijk
- mediator is neutraal en onpartijdig
- voorkoming van verdere escalatie
- de touwtjes blijven in handen van partijen
- ruimte voor emoties en creatieve oplossingen
- gericht op een win-win resultaat

Waarom zouden jullie voor mij kiezen als familiemediator?

Ik ben een door de Mediatorsfederatie Nederland (MfN) en ADR erkende familiemediator. Dankzij mijn vaardigheden op het gebied van Analytic Profiling kunnen we snel tot de kern komen, waardoor jullie in staat zijn weloverwogen beslissingen te nemen over hetgeen er speelt binnen de familie of tussen de ex-partners. Daarnaast heb ik de nodige jaren ervaring als relatietherapeut en gezinscoach, waardoor ik jullie gericht kan helpen bij de verbetering van de communicatie, zodat jullie op de best mogelijke manier met elkaar om kunnen blijven gaan na de mediation.

Als gecertificeerd familiemediator kan ik uiteraard ook een echtscheidingstraject van A tot Z begeleiden. Mocht dit nodig zijn nadat jullie een relatietherapietraject bij mij hebben gevolgd, dan hanteer ik daarvoor hetzelfde uurtarief. Voor de kosten verwijs ik jullie graag naar de tarievenpagina.

Mijn werkwijze

Tijdens de werksessies bespreken we de individuele en gezamenlijke belangen, waarbij ik de familieleden of ex-partners begeleid tijdens de zoektocht naar de best mogelijke afspraken voor iedereen. Hierbij gaan we in principe uit van gezamenlijke sessies, maar mocht het nodig zijn, dan kunnen er ook individuele afspraken worden ingepland. Alle afspraken en communicatie zijn transparant voor alle betrokkenen, zodat de onpartijdigheid en neutraliteit van mij als mediator gewaarborgd kunnen worden.

Afsluitsessie

Wanneer alle stappen zijn doorlopen en afspraken eventueel zijn vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst, ouderschapsplan en/of convenant, volgt een laatste bijeenkomst. Alle puntjes staan dan op de i, waarna het mediationproces kan worden afgesloten op een manier die bij alle betrokkenen past. Desgewenst kan na een bepaalde periode een nieuwe afspraak worden ingepland om de nakoming van de gemaakte afspraken te evalueren.

Ik wil een afspraak maken

Reviews

Tijdens deze periode van een moeilijke situatie met één van onze kinderen en haar relatie was het geweldig fijn hoe jij ons hierin begeleidde en hielp! Je manier van luisteren en hoe je precies aanvoelde waar de pijn zat en het inzicht dat je ons daarmee gaf in de situatie en hoe wij ermee om konden gaan was heel bijzonder en hielp ons enorm. Je staat daarnaast altijd klaar voor een appje of telefoontje tussendoor, als we even advies nodig hebben. We zijn je enorm dankbaar voor je geweldige manier van coachen en je bruikbare feedback! Dank je wel Ingrid. Zo blij dat we jou site vonden!

Ik wil je nog even bedanken voor jouw moeite, tijd en hulp. Ik kan alleen voor mezelf spreken, maar ik kan hard op zeggen dat ik, na jouw begeleiding, nu een huwelijk ervaar wat ik nooit verwacht had te krijgen. Daarom.... DANK JE WEL!

Hallo Ingrid,

Wij willen jou bedanken voor gisteravond, we kunnen er weer tegenaan, op een positieve en liefdevolle manier. [Naam zoon] is helemaal happy! Hij vertelde gisteravond nog honderduit!! Vooral geen eindtijd vindt hij helemaal het einde!!!

Dank je wel,

Groetjes

Hey Ingrid,

Super leuk en tof van je. Maar hier alles goed. Laatste keer heeft goed geholpen. Hopelijk kunnen we zo doorgaan.

Bij jou ook alles goed hoop ik.

Missen je wel, want je bent een leuke vrouw om mee te praten.

Willen we ook graag, maar dan op een andere manier.
Haha.

Beste Ingrid, ik wil je even op de hoogte brengen van het verloop na woensdag op ons gesprek. Na een warme en intieme "groepsknuffel" buiten hebben we in de auto nog heel kort gedeeld dat onze ervaringen bij iedereen zeer positief waren. Vandaag belde [naam zoon] en realiseer me hoe trots ik ben op zijn wijsheid en ontzettend lieve woorden. Een gesprek met een volwassen man en dan e realiseren dat dit ook je bloedeigen kind is maakt me een trotse moeder. Dus dank Ingrid voor je kalmte, je begeleiding en je professionaliteit.

Hartelijke groet,

Ingrid en als toevoeging in de laatste zin "je warme begeleiding en professionaliteit".

Bij deze nog een stukje tekst voor op je site:

Vanaf het eerste moment voelde ik me op mijn gemak bij je. Je luisterde altijd, zonder oordeel. In de achtbaan waar geen eind aan leek te komen, had jij altijd tijd voor een appje of een gesprek. Ik voelde me echt gesteund door je. Je wist vaak precies de vragen te stellen die mij inzicht gaven. Je hebt me geholpen te incasseren, maar juist ook voor mezelf op te komen. Mijn man en ik hebben elkaar weer helemaal teruggevonden. Zonder jou was dat nooit (zo snel) gelukt! Ik ben je heel erg dankbaar!

Bloemen met kaartje:

Dank je wel Ingrid voor je hulp.

Je bent goud waard voor ons
Ingrid, zo fijn bij jou ❤️!! Dank je wel voor wat je voor ons doet!!😘😘

Hoi Ingrid,

Bedankt voor je email. Echt fijn om te lezen dat je ons in zon korte tijd al hebt weten te doorgronden en ons ook goede oefeningen geeft om onze relatie weer een gezonde basis te geven om zo sterker en meer verbonden met elkaar te worden.

Het geeft mij weer moed om door te gaan en ik en [naam partner] gaan ons uiterste best doen om onze relatie te redden.

Hallo Ingrid,
Namens ons beiden, super bedankt voor jouw hulp! Wij hebben de gesprekken ook als zeer prettig ervaren!
De sfeer is al veel 'lichter' in huis en we hebben veel 'contact' met elkaar.
Dankzij jou hebben we het nodige zetje in onze rug gekregen!
Zo gaat het dus, ondanks de troep van de verbouwing, er in balans aan toe thuis!
Hartelijk dank! En wanneer we weer een 'schop onder onze kont' nodig hebben, weten we je zeker te vinden!

Hoi Ingrid,

Bedankt! Voor alles.... mede door jouw tips m.b.t. communicatie lukt het ons door deze periode heen te komen. Je hebt ons zowel i/d therapie als bij de mediation heel praktisch geholpen.

Groetjes

Relatietherapie en
scheidingsmediation

Hi Ingrid,
Ik ga de factuur zsm betalen!
Heel erg bedankt voor al je goed adviezen! We vonden het heel prettig!
We zullen nog heel vaak aan je terug denken :)
Dit zeg ik eigk niet graag.. maar hopelijk tot nooit ;)

Hi Ingrid,

Natuurlijk hebben wij behoefte om een leuke review te mailen die je op de site mag plaatsen! Het was kort maar krachtig bij je! Soms zie je zelf niet of wil je zelf niet zien waar de pijnpunten zitten en die heb jij denken wij heel goed aangestipt. De klik was er bij ons allebei gelijk met jou en wat zegt het veel over jou als je tussen de regels en een grap door toch die spiegel voorhoudt zodat ieder van ons toch ging nadenken. We zijn lachend bij je naar buiten gegaan en je hebt ons het laatste duwtje in de rug gegeven zodat wij er, zoals jij ook al zei, de komende 50 jaar tegenaan kunnen.
Dank je wel Ingrid!

Beste Ingrid,

Wij hebben besloten te stoppen met de relatietherapie. Sorry dat het relatief laat is maar hebben het er samen nogmaals over gehad en zien niet de meerwaarde van nog meer sessies. Het gaat nu heel goed en hebben veel aan jou gehad. Dank je wel voor deze inzichten en je hulp.

Hoi Ingrid,

Bij deze wil ik onze afspraak annuleren die wij dinsdag 06-09 om 20:15 uur hebben staan. Op het moment gaat het weer zó goed tussen ons, dat we weer naar de toekomst durven te kijken en zelfs een caravan gekocht hebben. Jouw tips hebben onze blik op elkaar echt enorm veranderd. We kunnen ons beter in de ander verplaatsen. Dit voorkomt een hele hoop ergernis en irritatie, wat de relatie vanzelfsprekend alleen maar goed doet! Voor nu lijkt het ons dan ook zonde van tijd en geld om vaker af te spreken. Dat bewaren we dan liever tot het moment dat we een terugval gaan krijgen in de relatie. Voor nu danken wij jou enorm voor jouw input en tips! Wie weet tot ooit, maar hopelijk niet 😉

Lidmaatschappen en samenwerkingen

AriseHealth logo OE logo 2020INC logo The Paak logo Ephicient logoToogether logoToogether logoToogether logoToogether logoToogether logoToogether logoToogether logo

Over mij

Ik ben Ingrid de Jong, (bijnaam Jit), moeder van drie volwassen zonen, MSc gedragsanalist (profiler en SCAnS-coder), master coach of strategic intervention voor relatie/gezin/jongeren en persoonlijke coaching, MfN/ADR mediator met specialisaties familie, arbeid en strafzaken, vertrouwenspersoon en trainer. Omdat ik het belangrijk vind mezelf continu te blijven ontwikkelen, heb ik in 2021 mijn masterstudie gedragsanalyse aan de universiteit in Manchester afgerond. In juli 2016 ben ik gestart met mijn praktijk. Dat bleek een heel goede keuze, die elke dag weer voor de nodige uitdaging en voldoening zorgt.

Relevante opleidingen en trainingen

MSc Communication, Behaviour and Credibility Analysis, MfN/ADR mediator met specialisaties familie, arbeid en strafzaken, Vertrouwenspersoon, SCAnS Coder, Kindbehartiger, Master Coach of Strategic Intervention (MCSI), Gottman Level 1 en 2 Relatietherapietraining (online training), Graduate Specialist Analytic Profiling, RobbinsMadanes Relationship Program (online training), Relatiecoach en gezinstherapie, Emotionally Focused Therapy (EFT) (online training Sue Johnson), Jongerencoach, NLP Master Practitioner

Wil je een afspraak maken?

Klik dan op de oranje knop om direct een afspraak in te plannen. Afspraken zijn mogelijk van maandag tot en met donderdag tussen 08.30 en 13.00 uur. Mocht je op een afwijkende dag/tijd een afspraak willen inplannen, stuur dan een e-mail naar ingrid@jit.nl of een bericht naar telefoonnummer 0629101039. Dan bekijken we samen de mogelijkheden. Telefonisch ben ik niet goed bereikbaar, maar ik reageer zo spoedig mogelijk op je bericht. Graag tot binnenkort.

Adresgegevens praktijkruimte: Baayewei 5 - Bavel (Noord-Brabant). Ingang linksachter in het straatje met de garageboxen, daar is (op het grind) een parkeerplaats voor één auto.

Kamer van Koophandel: 66359686

Ik wil een afspraak maken